צמיחה בהגוונה זוהי אחת משלושת אסטרטגיות צמיחה של חברהכניסה לתחום חדש לגמרי. תחום שהחברה לא עסקה בו. · זיהוי הזדמנויות להוספת עסקים שאינם קשורים לעסקים הנוכחיים הנוכחיים של החברה. שלושה סוגים אפשריים של הגוונה: א. הגוונה עם מרכז משותף- מוצרים חדשיםo עם תלות טכנולוגית או שיווקית ביניהם לקווי מוצרים קיימים o לקוחות קיימים או חדשים המוצרים הקיימים של החברה, גם אם פונים לקבוצות אחרות של לקוחות הסבר נוסף· הגוונה זה שיש משהו משותף בין התחום החדש לישן. o לרוב או מרכז טכנולוגי או שיווקי. · למשל אם חברת מי עדן, שנכנסו למשקאות מוגזים, ונניח שזה תחום חדש עבורה. אז נגיד שיש תלות בין המוצרים הישנים לחדשים. o החברה מבינה לעשות בקבוקים – o יש תלות עם מהנדסים o וגם תלות שיווקית – אותה חברת הפצה o כלומר יש תלות בין התחום החדש לישן. · לעומת שטראוס שנכנסה לתמי 4 זה לא תלות. o אין תלות שיווקית. o זה לא אותם ערוצי הפצה, לא מפיצים באותה צורה. כלומר עבור הגוונה עם מרכז משותף צריך שיהיה משותף לחדש ולישן. · השיתוף או בטכנולוגיה, או ביכולת השיווקית · (מי עדן ורג'ון זה הגוונה מרכז משותף)
ב. הגוונה אופקיתהכוונה שמוצרים חדשים שימכרו ללקוחות קיימים גם אם הם לא קשורים טכנולוגית לקו הקיים כלומר: · ללא תלות טכנולוגית או שיווקית לקווי מוצרים קיימים · לקוחות קיימים הסבר נוסףהרעיון הוא שאין מרכז משותף אבל הולכים למכור מוצר ללקוחות הקיימים של החברה. · כלומר תחום חדש אבל לפנות ללקוחות הקיימים, · דוגמא: רמי לוי נכס לסלולר זה הגונה זה אופקי, אבל זה יכול להיות גם מרכז משותף שיווקי. (המכירה דרך הסופרים הרגילים, מוכרים טלפונים, אז זה שימוש באותם ערוצים). · דוגמא כאשר חברת פז נכנסה לחנויות ילו - זה יותר כהגוונה אופקית · אבל במקרה של שטראוס ותמי 4 זה לא הגוונה אופקית כי זה אותם לקוחות קיימים.
ג. הגוונה מורחבתהכוונה לעסקים חדשים שלא קשורים לטכנולוגיה, למוצרים או לשווקים הקיימים שלה = תחום עסקי חדש · ללא תלות טכנולוגית או שיווקית לקווי מוצרים קיימים · לקוחות חדשים · זוהי לרוב ברירת המחדל, o ללא תלות טכנולוגית או שיווקית למצורים הקיימים וללא קשר לקוחות הקיימים. |